KOULUTIEDOTE Takalo-Raasakan koulu lv. 2023-2024
Takalo-Raasakan koulutiedote
KOULUTIEDOTE
Takalo-Raasakan koulu lv. 2023-2024
Takalo-Raasakan koulu kannustaa oppilasta löytämään omia vahvuuksia koululaisena ja oppijana. Opetuksessa huomioidaan erilaisten oppijoiden tapa oppia. Yhteisöllisyys näkyy koulun arjessa erilaisina oppilaskunnan ideoimina teema- ja tapahtumapäivinä. Koulussa kiinnitetään huomiota hyviin tapoihin, siisteyteen ja toisensa huomioimiseen. Opiskelussa painotetaan oma-aloitteisuutta ja vastuullisuutta sekä työntekoa ja yrittämistä.
Takalo-Raasakan koulussa on oppilaita yhteensä 373 lukuvuoden 23-24 alussa.
Takalo-Raasakan koulu, Urheilutie 1, 69100 Kannus
kanslia: marjo.martikainen at edu.kannus.fi 044-4745401
rehtori: tarja.makela at edu.kannus.fi, 044-4745400
Koulun työpäivät ja lomat
Syysloma, viikko 42 (16.10-22.10)
Itsenäisyyspäivä (vapaa) ke 6.12.2023
Syyslukukausi päättyy to 21.12.2023
Kevätlukukausi alkaa ma 8.1.2024
Hiihtoloma, viikko 9 (26.2.-3.3.)
Pääsiäinen (vapaa) pe 29.3. — ma 1.4.2024
Vappu (vapaa) ti 1.5.2024
Helatorstai (vapaa) 9.5.2024
Lukuvuosi päättyy la 1.6.2024
Koulukuvausajankohdat
Seppälän koulukuvat
Takalon koulu 11.-12.9.2023
Raasakan koulu ke 4.10.2023
Uintiviikot pidetään syksyllä marraskuun viikoilla 44,45 ja 46 ja keväällä viikot 15,16,17.
Kouluaikana järjestetään mm. retki- ja urheilupäiviä, muita teemapäiviä sekä juhlia. Teemapäivistä ja tapahtumista tiedotetaan koteja erikseen.
Tänä lukuvuonna monialaisen viikon teemana on lukutaidot, luetaan yhdessä
Koti ja koulu yhdessä
Käytämme Wilmaa kodin ja koulun välisessä viestinnässä. Wilman käyttöä varten olet saanut tunnukset lapsesi aloittaessa esikoulun. Tarvittaessa saat uudet tunnukset rehtorilta tai koulusihteeriltä.
Koulun www-sivut löytyvät Peda-net-sivuilta https://peda.net/kannus
Vanhempainillat ja vanhempainvartit
Lukuvuoden 2023-2024 aikana opettajat järjestävät luokalleen vanhempainiltoja tai tapaavat huoltajia vanhempainvartissa. Vanhempainiltojen yhteydessä on mahdollisuus käsitellä luokan omia asioita ja tavata muita vanhempia.
Takalo-Raasakan vanhempainyhdistys
Koulullamme toimii Takalo-Raasakan koulun Vanhempainyhdistys, jonka tehtävänä on mm. edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä yhteistoimintaa, tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä.
Puheenjohtajana toimii Marika Gardner. Uusia vanhempainyhdistyksen jäseniä otetaan mielellään toimintaan mukaan. Vanhempainyhdistyksen kokouksista tiedotetaan koteihin Wilman kautta puheenjohtajan toimiessa yhteyshenkilönä.
Kodin ja koulun yhteyshenkilö Takalossa on luokanopettaja Kirsi Kivelä ja Raasakassa luokanopettaja Harri Yli-Kotila.
Oppilaskunta
Oppilaskunta koostuu kaikista koulun oppilaista. Jokaiselta luokka-asteelta valitaan kaksi oppilasta oppilaskunnan hallitukseen. Oppilaskunnan hallitus edustaa oppilaita ja ”johtaa” oppilaskunnan toimintaa Oppilaskunnan tehtävänä on saada oppilaiden ääni kuuluviin koulussa ja lisätä oppilaiden osallisuutta kouluilla. Lisäksi oppilaskunta vaikuttaa positiivisesti koulun arkeen esimerkiksi järjestämällä tapahtumia ja tekemällä oppimisympäristöä viihtyisämmäksi.
Oppilaskunnan jäsenet osallistuvat myös Kannuksen Lasten ja Nuorten parlamentin kokouksiin.
Oppilaskunnan ohjaajina tänä vuonna toimivat Takalossa Elisa Karjalainen ja Anna Karsikas-Kuusisto ja Raasakassa Johanna Elonen ja Mari Ruuska
Vihreä lippu
Takalo-Raasakan koulussa toteutetaan Vihreä Lippu toimintaa, johon on valittu luokilta omat edustajat. Vihreä lippu toiminnan tavoittena on edistää kestävää kehitystä ja suunnitella koululle kestävän kehityksen mukaisia teemapäiviä ja viikkoja. Alkusyksystä kiinnitettiin huomiota mm. hävikkiruokaan.
Koulun tukimuodot
Oppimisen tuki
Kannuksen perusopetuksessa on käytössä opetuksen tukena Esi- ja perusopetuksen oppimisen tuen ja opiskeluhuollon opas. Oppaaseen on koottu oppimisen tuen ja opiskeluhuollon käytänteitä arjen työkaluksi opetus- ja opiskeluhuoltohenkilöstölle sekä tiedoksi huoltajille.
Oppimisen tuen järjestämistä ohjaavina keskeisinä periaatteina korostuvat:
- ennaltaehkäisevät toimenpiteet painottamalla yleisen tuen tukimuotojen vahvistamista
- varhainen havaitseminen ja puuttuminen
- ratkaisukeskeisyys painottamalla joustavia ja yksilöllisiä tukijärjestelyjä oppilaan vahvuudet sekä oppimis- ja kehitystarpeet huomioiden
- suunnitelmallinen yhteistyö oppilaan, huoltajan ja opettajien kesken, opettajien keskinäinen yhteistyö sekä sidosryhmäyhteistyö tuen järjestämisessä
- tukea annetaan oppilaalle omassa lähikoulussa erilaisin joustavin järjestelyin, ellei tuen antaminen välttämättä edellytä oppilaan siirtämistä toiseen opetusryhmään ja/tai kouluun.
Avustaja- ja tulkkipalvelut
Avustajapalveluiden tavoitteena on taata oppilaalle oppimisen ja koulunkäynnin perusedellytykset ja toimiva oppimisympäristö, edistää itsenäistä selviytymistä ja omatoimisuutta sekä kehittää myönteistä itsetuntoa. Avustajapalveluiden tarve, määrä ja laatu arvioidaan ennen tehostetun tuen aloittamista sekä pedagogisessa selvityksessä ennen erityisen tuen aloittamista. Päätöksen palveluiden järjestämisestä tekee opetuksen järjestäjä.
Tulkkipalvelua käytetään, kun tarvitaan tukea maahanmuuttajaoppilaiden opetuksen järjestämisessä.
Joustavan esi- ja alkuopetuksen pilottihanke
Kannuksen kaupunki pääsi mukaan joustavan esi- ja alkuopetuksen pilottihankkeeseen. Esi- ja alkuopetuksen toimintamallin tavoitteena on rakentaa eheä opinpolku esiopetuksesta perusopetukseen ja tukea lapsen kasvua kouluyhteisön jäseneksi. Toimintaa ohjaavat esi- ja alkuopetuksen opetussuunnitelmat. Esi- ja alkuopetuksen yhteistyö on säännöllistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista. Toimintamalli mahdollistaa lapsen yksilöllisen huomioimisen, oikea-aikaisen tukemisen ja osallisuuden vahvistamisen. Esi- ja alkuopetuksen yhteistyössä eri-ikäiset lapset voivat toimia joustavasti erilaisissa oppimisryhmissä. Esi- ja alkuopetuksen henkilöstö vastaa yhteistyön kehittämisestä, suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä.
Koulujen iltapäivätoiminta
Iltapäivätoimintaa järjestetään Takalon ja Raasakan kouluilla koulutyöpäivinä klo 12.20-17.00. Toiminta on suunnattu koulujen ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien osalta oppilaille, joilla on perusopetuslain mukainen päätös erityisestä tuesta. Toiminnasta peritään kuukausimaksu. Iltapäivätoiminnan ohjaajina toimivat koulujen koulunkäynninohjaajat. Iltapäiväkerhossa tarjotaan lapsille välipala.
Huoltajia pyydetään ilmoittamaan iltapäiväkerhon puhelimeen, mikäli oppilas ei tule iltapäiväkerhoon tai mikäli iltapäiväkerhossa oleva kuljetusoppilas ei lähdekään koulukuljetuksella kotiin.
Puhelimet:
Takalon ip kerho 044 4745588
Raasakan ip kerho 0444745589
Koulun kerho- ja harrastetoiminta
Koulujen kerhotoiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolisia kerhoja niin että, jokainen oppilas kävisi ainakin yhdessä kerhossa lukuvuoden aikana ja saisi kokemuksia uuden harrastuksen parissa.
Kannuksen perusopetus on mukana valtakunnallisessa Harrastamisen Suomen mallissa, jonka ohjaajana toimii Elina Huttunen. Harrastekalenteri lähetetään Wilman kautta koteihin ja kerhoihin ilmoittaudutaan Wilman kautta.
Elinan yhteystiedot [email protected], puh. 0406197375
Opiskeluhuolto toimii oppilaan tukena
Koulukuraattori Marika Isoniemi työskentelee 0-6. luokan oppilaiden parissa Takalon koululla maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Minna Somero tiistaisin ja torstaisin Raasakassa ja Märsylän kouluilla vuoroviikoin. Tukikeskusteluiden lisäksi kuraattorin työhön kuuluu tarpeen mukaan luokka- tai ryhmäkohtainen työskentely, koulujen opiskeluhuoltotyöhön ja sen kehittämiseen osallistuminen sekä verkostoyhteistyö.
Marika kuraattori on tavoittavissa numerosta 040 8043412, wa- tai wilma-viestillä ja seurata voi myös ig:ssa kuraattori_marika. [email protected].
Minna Somero puh. 040 8043414. [email protected]
Tukikeskusteluiden lisäksi kuraattorin työhön kuuluu tarpeen mukaan luokka- tai ryhmäkohtainen työskentely, koulujen opiskeluhuoltotyöhön ja sen kehittämiseen osallistuminen sekä verkostoyhteistyö.
Koulupsykologi on käytettävissä oppimisvaikeuksien ja -vahvuuksien arviointiin tutkimusten kautta, antamaan ohjeistuksia tai suosituksia tukimuodoista opetustyöhön ja tilanteen mukaan osana monialaista yksilökohtaista opiskeluhuoltotyötä. Koulupsykologi voi ohjata myös ryhmiä, tiettyjen aihepiirien tiimoilta, yhteistyössä kuraattorin ja opettajan kanssa. Koulupsykologin palveluihin pääsystä voi olla yhteydessä kuraattoriin.
Yhteisöllinen ja yksilökohtainen opiskeluhuolto
Perusopetuksen opiskeluhuoltoa toteutetaan ensisijaisesti ennalta ehkäisevänä ja koko oppilaitosyhteisöä tukevana monialaisena yhteisöllisenä ja yksilökohtaisena opiskeluhuoltona oppilaiden ja heidän huoltajiensa, opetus-, sosiaali- ja terveystoimen ja muiden yhteistyötahojen kanssa.
Opiskeluhuollon ohjausryhmä
Kannuksen kaupungissa toimii opiskeluhuollon ohjausryhmä, joka vastaa opiskeluhuollon yleisestä suunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta ja arvioinnista.
Alakoulujen yhteisöllinen opiskeluhuoltoryhmä
Kannuksen neljän alakoulun yhteinen opiskeluhuoltoryhmä keskittyy kouluympäristön terveellisyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Yhteisöllinen opiskeluhuoltoryhmä vastaa yhteisöllisen opiskeluhuollon suunnittelusta, kehittämisestä, toteuttamisesta ja arvioinnista. Toimintaa johtaa rehtori. Ryhmä kokoontuu 2-4 kertaa lukuvuodessa. Yhteisölliseen opiskeluhuoltoryhmään kuuluvat rehtorin lisäksi, terveydenhoitaja, koulun opettajia, erityisopettajia, kuraattori, psykologi, lääkäri, oppilaskunnan edustaja. Mukana yhteistyössä on myös alakoulun vanhempainyhdistysten edustajat ja koulun ulkopuolisia yhteistyötahoja tarpeen mukaan.
Yksilökohtainen opiskeluhuolto
Yksittäisen oppilaan asian käsittelyä varten hänen tuekseen kootaan tarpeen mukaan monialainen asiantuntijaryhmä (esim. opettaja, kuraattori, terveydenhoitaja ja/tai koulupsykologi). Ryhmän kokoaa koulun työntekijä huolenaiheen havaittuaan. Yksilökohtainen opiskeluhuolto edellyttää aina oppilaan ja tarpeen niin vaatiessa hänen huoltajansa suostumusta. Oppilaan osallisuus, toivomukset ja mielipiteet otetaan huomioon häntä koskevissa toimenpiteissä ja ratkaisuissa oppilaan iän, kehitystason ja muiden henkilökohtaisten edellytysten mukaisesti.
Turvallinen koulu
Koulussa kiinnitetään huomiota koulun turvallisuuteen pitämällä tavarat järjestyksessä ja käytävät siistinä. Koululla harjoitellaan turvallista poistumista esim. tulipalon varalta. Luokissa pidetään luokkatunteja, jotka edistävät yhteisöllisyyttä, kaverisuhteita ja toistensa hyväksymistä. Ryhmäyttämistunteja pidetään yhdessä opettajan, kuraattorin ja koulunuorisotyöntekijän kanssa.
Koululla järjestetään kiusaamiskyselyt kaksi kertaa lukuvuoden aikana, syksyllä ja keväällä. Wilman kautta vastaukset välittyvät suoraan luokanopettajalle ja kuraattorille, jolloin esille tuleviin kiusaamistapauksiin voidaan puuttua.
Menettely kiusaamistapauksissa
Jos oppilas kertoo kotona tai havaitset kiusaamista koulussa, ota yhteyttä opettajaan tai kuraattoriin, jotta asiaan voidaan puuttua. Keskustele lapsesi kanssa kiusaamisesta, vaikka hän ei olisi kiusattu eikä kiusaisi muita. On tärkeä miettiä yhdessä lapsen kanssa, miten kannattaa toimia jos havaitsee kiusaamista omassa koulussa.
Lisätietoa KiVa Koulusta http://www.kivakoulu.fi/vanhemmille
Kouluterveydenhuolto
Kouluterveydenhoitaja
Kouluterveydenhuoltoon kuuluu oppilaan kasvun ja kehityksen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, huoltajien kasvatustyön tukeminen sekä oppilaan erityisen tuen tai tutkimusten tarpeen varhainen tunnistaminen ja tarvittaessa ohjaus jatkotutkimuksiin tai -hoitoon. Yhteistyö muiden opiskeluhuollon toimijoiden kanssa on tärkeä osa kouluterveydenhuoltoa.
Kouluterveydenhoitaja tekee oppilaille vuosittaiset terveystarkastukset, joista 1. ja 5. luokan terveystarkastukset ovat laajoja. Laajojen terveystarkastusten suorittamiseen osallistuvat terveydenhoitaja ja lääkäri. Vanhempien läsnäolo laajoissa tarkastuksissa on toivottavaa.
Raasakan koulun terveydenhoitaja Johanna Aution tavoittaa numerosta 040 804 2620. Hänen vastaanottonsa on Juhani Vuorisen koululla.
Takalon, Roikolan ja Märsylän koulujen terveydenhoitaja Jane Koivukosken tavoittaa numerosta 040 804 3286. Takalon koululla terveydenhoitajan vastaanotto on tiistaina ja torstaina.
Roikolan ja Märsylän koululla terveydenhoitaja käy kuukausittain erikseen ilmoittaminaan päivinä.
Voit olla yhteydessä kouluterveydenhoitajiin myös Wilman kautta.
Hammashoito koulupäivän aikana
Koulupäivien aikana tapahtuvista hammaslääkärikäynneistä olemme sopineet seuraavat pelisäännöt:
-
Hammaslääkärissä käynnit koulupäivän aikana eivät ole koulun toimintaa. Suun terveydenhuolto kuuluu terveyskeskuksen ja vanhempien vastuulle.
-
Lyhyiden, lähinnä jalan kuljettavien hammaslääkärimatkojen osalta koulu opastaa lapselle turvallisen reitin hammaslääkäriin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että opettaja varmistaa, että lapsi osaa mennä sinne yksin tai ryhmän mukana.
-
Jos lapsi lähtee kesken koulupäivän hammaslääkäriin, koululle tulee tiedottaa asiasta etukäteen.
Poissaoloon pyydetään lupa
Oppilaitten anomukset lisälomiin tulee tehdä kirjallisesti tai Wilman kautta hyvissä ajoin ennen ko. ajankohtaa luokan omalle opettajalle. Yli viiden päivän lomat myöntää rehtori, jos oma opettaja puoltaa anomuksen myöntämistä.
Jokaisen poissaolon syy tulee välittää opettajalle. Käytännössä se tapahtuu nopeimmin Wilman kautta.
Kuumeista/sairasta lasta ei saa lähettää kouluun. Sairauden jälkeen on suositeltavaa viettää vähintään yksi kuumeeton päivä kotona.
Kadonneet tavarat tai vaatteet
Jos lapselta katoaa jotakin, ilmoita siitä opettajalle. Löydetyt vaatteet ja kengät kootaan eteisen löytölaareihin, voit kysyä kadonneita tavaroita myös henkilökunnalta.
Lapsen nimi kengissä, käsineissä, takeissa, housuissa ja urheiluvälineissä auttaa kadonneen tavaran löytämisessä omistajalleen.
Oppilaan kännykän käyttö koulupäivän aikana
Koulu ei vastaa oppilaan rikkoutuneista henkilökohtaisista tavaroista, kuten kännykästä, jos kännykkä menee rikki tai katoaa koulupäivän aikana.
Matkapuhelin saa olla mukana äänettömänä tai sammutettuna repussa, mutta sitä saa käyttää vain opettajan luvalla.
Jos koulun kalustoa särkyy, ilmoita siitä opettajalle. Vahinkoja sattuu, mutta tahallaan aiheutetun vahingon on koti velvollinen korvaamaan ja hankkimaan uuden opetusvälineen tai kirjan kadotetun tilalle.
Oppilaalle vaihtoehtoiset tilaisuudet
Koululla järjestetään erilaisia retkiä, juhlia ja tapahtumia, jotka kuuluvat opetussuunnitelmaan ja joihin oppilaan tulee osallistua. Perusopetuslain mukaan koulussa voidaan järjestää myös tilaisuuksia, joihin osallistumisesta oppilaan huoltaja voi päättää esimerkiksi vakaumuksen perusteella. Näistä tilaisuuksista ilmoitetaan etukäteen koteihin ja vanhempien on ilmoitettava luokanopettajalle, jos oppilas ei osallistu näihin tilaisuuksiin. Tilaisuuden ajaksi oppilaalle järjestetään vaihtoehtoista toimintaa.
Kouluruokailu
Koulupäivän aikana tapahtuva ruokailu on osa opetustoimintaa, joka tukee oppilaan kasvua ja kehitystä ja auttaa jaksamaan koulutyössä. Oppilasta ohjataan terveelliseen ruokavalioon, hyviin ruokatapoihin sekä maistamaan tarjolla olevia ruokia ja salaattia.
Mikäli oppilaalla on erityisruokavalio, tulee siitä ilmoittaa suoraan ruokapalvelupäällikkö Sirpa Maliniemelle sähköpostilla [email protected]
Raasakan oppilaat ruokailevat klo 10.25 – 11.05 mukaan lukien välitunnin. Aamun toinen ja kolmas oppitunti pidetään yhteen.
Takalossa ruokaillaan porrastetusti 10.15-11.40. Luokkien ruokailuajat vaihtelevat päivittäin lukujärjestyksestä riippuen.
Oppilaille tarjotaan maksullista välipalaa aiempien lukuvuosien tapaan. Välipalalippujen lunastamisesta on tiedotettu Wilmassa koteja.
Oppilas voi myös ottaa kouluun oman välipalan, jos koulupäivä on pitkä. Tässä asiassa kannattaa sopia ”pelisäännöt” oppilaan oman luokanopettajan kanssa.
Koulukuljetukset ja pyöräily kouluun
Kuljetuksessa olevien oppilaiden tulee olla aamulla ajoissa pysäkillä. Mikäli kuljetusoppilaalla on koululla odotusta, järjestetään odotuksen valvonta koululla. Mikäli oppilas haetaan kotia omalla kyydillä, eikä käytä koulukuljetusta, ilmoita siitä koululle
iltapäiväkerhon puhelimeen Takalo puh. 044 4745588 tai Raasakka puh. 044 4745589.
Syyspimeillä heijastin olisi hyvä laittaa oppilaan takkiin tai reppuun, jotta oppilaat näkyisivät pimeälläkin muille tiellä liikkuville.
Jos lapsi tulee kouluun pyörällä, hänellä tulee olla pyöräilykypärä. Jos luokka lähtee pyöräretkelle, kaikilla tulee ehdottomasti olla pyöräilykypärät. Pyörässä tulisi olla valot ja heijastimet pimeän aikaan. Kouluun tullessa pyörä tulee laittaa sille varattuun pyörätelineeseen. Koulu on hankkimassa myös paksupyöräisille pyörille pyörätelineitä.
Takalon tuontiliikenteen huomioita
Mikäli tuotte lapsia kouluun omalla autolla, käyttäkää koulun edessä olevaa ympäriajettavaa saattoliikennetietä. Siinä pysäköinti on sallittu vain oppilaan autosta poistumisen tai autoon nousemisen ajaksi, ei pitempiaikaiseen pysäköintiin.
Taksit kulkevat koulun edessä olevan saattoliikennetien kautta. Linja-autot pysähtyvät Takalon koulun eteen.
Mikäli tuotte oppilasta kouluun omalla autolla, pyydämme erityistä valppautta samaan aikaan kouluun tulevien pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden huomioimiseksi koulun edessä olevalla risteysalueella. Pieni oppilas ei välttämättä osaa reagoida ja pysähtyä tarpeeksi nopeasti ohi ajaviin autoihin.
Raasakan liikenne
Raasakan koulualueen aamuisessa liikenteessä pyydetään erityistä valppautta. Oppilaan voi jättää Raasakan koululle tehdylle parkkipaikalle parkkipaikalle.
Linja-autot pysähtyvät Raasakassa koulukeskuksen pihalle.
Henkilökunta:
Takalo-Raasakan koulun rehtori Tarja Mäkelä.
Opettajat
1a Sari Jylhä, 1b Jaana Lastikka,2a Sari Jutila,
2b Minna Tuomikoski,3a Malla Huuki, 3b Amanda Väli-Korpi, 4a Elisa Karjalainen,4b Kirsi Kivelä, 5a Anna-Maija Suominen, 5b Anna Karsikas-Kuusisto, 6a Leena Yrjänä, 6b Kimmo Perkkiö.
Valmistava luokka Reeta Pahkala, En Leena Lokasaari, Ks Ari Kungas, Eo Heli Peltola , Eo Päivi Heikkinen , Eo Arja Kangas
Raasakka
1c Elina Ranta-Nilkku, 1d Maria Laakeri, 2c Riina Nurmimäki sij. Sanna Pajukoski, 2d Maija Lindholm, 3c Erja Koivisto, 3d Mari Ruuska, 4c Anidra Junttila, 5c Johanna Autio, 6c Harri Yli-Kotila
Eo Johanna Elonen, En Emmi Jokilehto, Ks Veli-Matti Kukkola, Ks Marjo Hyytinen, Ru Mika Kurvinen
Muut työntekijät:
koulunkäynninohjaajat: Takalo;Sini isokangas, Elina Huttunen,Veli-Pekka Perttula, Erja Fingerroos, Marjo-Kaisa Kukkola, Elina Lokasaari, Ella Toikkanen, Riikka Mäkelä Raasakka; Moona Isoniemi, Eeva Vihanta, Tiia Olkkola, Susanna Ylikangas, Lassi Yli-Kotila 10.10.2023 saakka.
Pikkutakalo; Virpi Jokela, Johanna Tilus, Miia Paavola, Mira Paasila, Sari Pentinmikko
koulunuorisotyöntekijä (hanke): Piia Koski-Vähälä
harrastuskoordinaattori (hanke): Elina Huttunen
Esiopetusryhmät:
Takalossa esikouluopettajina toimivat Satu Soini ja Karoliina Mäki-Leppilampi. Raasakan opettajina ovat Kaisa Lukkarila, Anne Niemi-Korpi ja Tea Rantala.
KANNUKSEN KOULUTOIMISTO
Asematie 1, 69100 KANNUS
Ma-Ke klo 8.00 – 16.00
To klo 8.00 – 17.00
Pe klo 8.00 – 15.00
Sivistystoimenjohtaja Leena Kivijakola
puh.044 4745 243
Toimistosihteeri Päivi Aho
puh. 044 4745 242
KOULUTIEDOTE
Takalo-Raasakan koulu lv. 2023-2024
Takalo-Raasakan koulu kannustaa oppilasta löytämään omia vahvuuksia koululaisena ja oppijana. Opetuksessa huomioidaan erilaisten oppijoiden tapa oppia. Yhteisöllisyys näkyy koulun arjessa erilaisina oppilaskunnan ideoimina teema- ja tapahtumapäivinä. Koulussa kiinnitetään huomiota hyviin tapoihin, siisteyteen ja toisensa huomioimiseen. Opiskelussa painotetaan oma-aloitteisuutta ja vastuullisuutta sekä työntekoa ja yrittämistä.
Takalo-Raasakan koulussa on oppilaita yhteensä 373 lukuvuoden 23-24 alussa.
Takalo-Raasakan koulu, Urheilutie 1, 69100 Kannus
kanslia: marjo.martikainen at edu.kannus.fi 044-4745401
rehtori: tarja.makela at edu.kannus.fi, 044-4745400
Koulun työpäivät ja lomat
Syysloma, viikko 42 (16.10-22.10)
Itsenäisyyspäivä (vapaa) ke 6.12.2023
Syyslukukausi päättyy to 21.12.2023
Kevätlukukausi alkaa ma 8.1.2024
Hiihtoloma, viikko 9 (26.2.-3.3.)
Pääsiäinen (vapaa) pe 29.3. — ma 1.4.2024
Vappu (vapaa) ti 1.5.2024
Helatorstai (vapaa) 9.5.2024
Lukuvuosi päättyy la 1.6.2024
Koulukuvausajankohdat
Seppälän koulukuvat
Takalon koulu 11.-12.9.2023
Raasakan koulu ke 4.10.2023
Uintiviikot pidetään syksyllä marraskuun viikoilla 44,45 ja 46 ja keväällä viikot 15,16,17.
Kouluaikana järjestetään mm. retki- ja urheilupäiviä, muita teemapäiviä sekä juhlia. Teemapäivistä ja tapahtumista tiedotetaan koteja erikseen.
Tänä lukuvuonna monialaisen viikon teemana on lukutaidot, luetaan yhdessä
Koti ja koulu yhdessä
Käytämme Wilmaa kodin ja koulun välisessä viestinnässä. Wilman käyttöä varten olet saanut tunnukset lapsesi aloittaessa esikoulun. Tarvittaessa saat uudet tunnukset rehtorilta tai koulusihteeriltä.
Koulun www-sivut löytyvät Peda-net-sivuilta https://peda.net/kannus
Vanhempainillat ja vanhempainvartit
Lukuvuoden 2023-2024 aikana opettajat järjestävät luokalleen vanhempainiltoja tai tapaavat huoltajia vanhempainvartissa. Vanhempainiltojen yhteydessä on mahdollisuus käsitellä luokan omia asioita ja tavata muita vanhempia.
Takalo-Raasakan vanhempainyhdistys
Koulullamme toimii Takalo-Raasakan koulun Vanhempainyhdistys, jonka tehtävänä on mm. edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä yhteistoimintaa, tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä.
Puheenjohtajana toimii Marika Gardner. Uusia vanhempainyhdistyksen jäseniä otetaan mielellään toimintaan mukaan. Vanhempainyhdistyksen kokouksista tiedotetaan koteihin Wilman kautta puheenjohtajan toimiessa yhteyshenkilönä.
Kodin ja koulun yhteyshenkilö Takalossa on luokanopettaja Kirsi Kivelä ja Raasakassa luokanopettaja Harri Yli-Kotila.
Oppilaskunta
Oppilaskunta koostuu kaikista koulun oppilaista. Jokaiselta luokka-asteelta valitaan kaksi oppilasta oppilaskunnan hallitukseen. Oppilaskunnan hallitus edustaa oppilaita ja ”johtaa” oppilaskunnan toimintaa Oppilaskunnan tehtävänä on saada oppilaiden ääni kuuluviin koulussa ja lisätä oppilaiden osallisuutta kouluilla. Lisäksi oppilaskunta vaikuttaa positiivisesti koulun arkeen esimerkiksi järjestämällä tapahtumia ja tekemällä oppimisympäristöä viihtyisämmäksi.
Oppilaskunnan jäsenet osallistuvat myös Kannuksen Lasten ja Nuorten parlamentin kokouksiin.
Oppilaskunnan ohjaajina tänä vuonna toimivat Takalossa Elisa Karjalainen ja Anna Karsikas-Kuusisto ja Raasakassa Johanna Elonen ja Mari Ruuska
Vihreä lippu
Takalo-Raasakan koulussa toteutetaan Vihreä Lippu toimintaa, johon on valittu luokilta omat edustajat. Vihreä lippu toiminnan tavoittena on edistää kestävää kehitystä ja suunnitella koululle kestävän kehityksen mukaisia teemapäiviä ja viikkoja. Alkusyksystä kiinnitettiin huomiota mm. hävikkiruokaan.
Koulun tukimuodot
Oppimisen tuki
Kannuksen perusopetuksessa on käytössä opetuksen tukena Esi- ja perusopetuksen oppimisen tuen ja opiskeluhuollon opas. Oppaaseen on koottu oppimisen tuen ja opiskeluhuollon käytänteitä arjen työkaluksi opetus- ja opiskeluhuoltohenkilöstölle sekä tiedoksi huoltajille.
Oppimisen tuen järjestämistä ohjaavina keskeisinä periaatteina korostuvat:
- ennaltaehkäisevät toimenpiteet painottamalla yleisen tuen tukimuotojen vahvistamista
- varhainen havaitseminen ja puuttuminen
- ratkaisukeskeisyys painottamalla joustavia ja yksilöllisiä tukijärjestelyjä oppilaan vahvuudet sekä oppimis- ja kehitystarpeet huomioiden
- suunnitelmallinen yhteistyö oppilaan, huoltajan ja opettajien kesken, opettajien keskinäinen yhteistyö sekä sidosryhmäyhteistyö tuen järjestämisessä
- tukea annetaan oppilaalle omassa lähikoulussa erilaisin joustavin järjestelyin, ellei tuen antaminen välttämättä edellytä oppilaan siirtämistä toiseen opetusryhmään ja/tai kouluun.
Avustaja- ja tulkkipalvelut
Avustajapalveluiden tavoitteena on taata oppilaalle oppimisen ja koulunkäynnin perusedellytykset ja toimiva oppimisympäristö, edistää itsenäistä selviytymistä ja omatoimisuutta sekä kehittää myönteistä itsetuntoa. Avustajapalveluiden tarve, määrä ja laatu arvioidaan ennen tehostetun tuen aloittamista sekä pedagogisessa selvityksessä ennen erityisen tuen aloittamista. Päätöksen palveluiden järjestämisestä tekee opetuksen järjestäjä.
Tulkkipalvelua käytetään, kun tarvitaan tukea maahanmuuttajaoppilaiden opetuksen järjestämisessä.
Joustavan esi- ja alkuopetuksen pilottihanke
Kannuksen kaupunki pääsi mukaan joustavan esi- ja alkuopetuksen pilottihankkeeseen. Esi- ja alkuopetuksen toimintamallin tavoitteena on rakentaa eheä opinpolku esiopetuksesta perusopetukseen ja tukea lapsen kasvua kouluyhteisön jäseneksi. Toimintaa ohjaavat esi- ja alkuopetuksen opetussuunnitelmat. Esi- ja alkuopetuksen yhteistyö on säännöllistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista. Toimintamalli mahdollistaa lapsen yksilöllisen huomioimisen, oikea-aikaisen tukemisen ja osallisuuden vahvistamisen. Esi- ja alkuopetuksen yhteistyössä eri-ikäiset lapset voivat toimia joustavasti erilaisissa oppimisryhmissä. Esi- ja alkuopetuksen henkilöstö vastaa yhteistyön kehittämisestä, suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä.
Koulujen iltapäivätoiminta
Iltapäivätoimintaa järjestetään Takalon ja Raasakan kouluilla koulutyöpäivinä klo 12.20-17.00. Toiminta on suunnattu koulujen ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien osalta oppilaille, joilla on perusopetuslain mukainen päätös erityisestä tuesta. Toiminnasta peritään kuukausimaksu. Iltapäivätoiminnan ohjaajina toimivat koulujen koulunkäynninohjaajat. Iltapäiväkerhossa tarjotaan lapsille välipala.
Huoltajia pyydetään ilmoittamaan iltapäiväkerhon puhelimeen, mikäli oppilas ei tule iltapäiväkerhoon tai mikäli iltapäiväkerhossa oleva kuljetusoppilas ei lähdekään koulukuljetuksella kotiin.
Puhelimet:
Takalon ip kerho 044 4745588
Raasakan ip kerho 0444745589
Koulun kerho- ja harrastetoiminta
Koulujen kerhotoiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolisia kerhoja niin että, jokainen oppilas kävisi ainakin yhdessä kerhossa lukuvuoden aikana ja saisi kokemuksia uuden harrastuksen parissa.
Kannuksen perusopetus on mukana valtakunnallisessa Harrastamisen Suomen mallissa, jonka ohjaajana toimii Elina Huttunen. Harrastekalenteri lähetetään Wilman kautta koteihin ja kerhoihin ilmoittaudutaan Wilman kautta.
Elinan yhteystiedot [email protected], puh. 0406197375
Opiskeluhuolto toimii oppilaan tukena
Koulukuraattori Marika Isoniemi työskentelee 0-6. luokan oppilaiden parissa Takalon koululla maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Minna Somero tiistaisin ja torstaisin Raasakassa ja Märsylän kouluilla vuoroviikoin. Tukikeskusteluiden lisäksi kuraattorin työhön kuuluu tarpeen mukaan luokka- tai ryhmäkohtainen työskentely, koulujen opiskeluhuoltotyöhön ja sen kehittämiseen osallistuminen sekä verkostoyhteistyö.
Marika kuraattori on tavoittavissa numerosta 040 8043412, wa- tai wilma-viestillä ja seurata voi myös ig:ssa kuraattori_marika. [email protected].
Minna Somero puh. 040 8043414. [email protected]
Tukikeskusteluiden lisäksi kuraattorin työhön kuuluu tarpeen mukaan luokka- tai ryhmäkohtainen työskentely, koulujen opiskeluhuoltotyöhön ja sen kehittämiseen osallistuminen sekä verkostoyhteistyö.
Koulupsykologi on käytettävissä oppimisvaikeuksien ja -vahvuuksien arviointiin tutkimusten kautta, antamaan ohjeistuksia tai suosituksia tukimuodoista opetustyöhön ja tilanteen mukaan osana monialaista yksilökohtaista opiskeluhuoltotyötä. Koulupsykologi voi ohjata myös ryhmiä, tiettyjen aihepiirien tiimoilta, yhteistyössä kuraattorin ja opettajan kanssa. Koulupsykologin palveluihin pääsystä voi olla yhteydessä kuraattoriin.
Yhteisöllinen ja yksilökohtainen opiskeluhuolto
Perusopetuksen opiskeluhuoltoa toteutetaan ensisijaisesti ennalta ehkäisevänä ja koko oppilaitosyhteisöä tukevana monialaisena yhteisöllisenä ja yksilökohtaisena opiskeluhuoltona oppilaiden ja heidän huoltajiensa, opetus-, sosiaali- ja terveystoimen ja muiden yhteistyötahojen kanssa.
Opiskeluhuollon ohjausryhmä
Kannuksen kaupungissa toimii opiskeluhuollon ohjausryhmä, joka vastaa opiskeluhuollon yleisestä suunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta ja arvioinnista.
Alakoulujen yhteisöllinen opiskeluhuoltoryhmä
Kannuksen neljän alakoulun yhteinen opiskeluhuoltoryhmä keskittyy kouluympäristön terveellisyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Yhteisöllinen opiskeluhuoltoryhmä vastaa yhteisöllisen opiskeluhuollon suunnittelusta, kehittämisestä, toteuttamisesta ja arvioinnista. Toimintaa johtaa rehtori. Ryhmä kokoontuu 2-4 kertaa lukuvuodessa. Yhteisölliseen opiskeluhuoltoryhmään kuuluvat rehtorin lisäksi, terveydenhoitaja, koulun opettajia, erityisopettajia, kuraattori, psykologi, lääkäri, oppilaskunnan edustaja. Mukana yhteistyössä on myös alakoulun vanhempainyhdistysten edustajat ja koulun ulkopuolisia yhteistyötahoja tarpeen mukaan.
Yksilökohtainen opiskeluhuolto
Yksittäisen oppilaan asian käsittelyä varten hänen tuekseen kootaan tarpeen mukaan monialainen asiantuntijaryhmä (esim. opettaja, kuraattori, terveydenhoitaja ja/tai koulupsykologi). Ryhmän kokoaa koulun työntekijä huolenaiheen havaittuaan. Yksilökohtainen opiskeluhuolto edellyttää aina oppilaan ja tarpeen niin vaatiessa hänen huoltajansa suostumusta. Oppilaan osallisuus, toivomukset ja mielipiteet otetaan huomioon häntä koskevissa toimenpiteissä ja ratkaisuissa oppilaan iän, kehitystason ja muiden henkilökohtaisten edellytysten mukaisesti.
Turvallinen koulu
Koulussa kiinnitetään huomiota koulun turvallisuuteen pitämällä tavarat järjestyksessä ja käytävät siistinä. Koululla harjoitellaan turvallista poistumista esim. tulipalon varalta. Luokissa pidetään luokkatunteja, jotka edistävät yhteisöllisyyttä, kaverisuhteita ja toistensa hyväksymistä. Ryhmäyttämistunteja pidetään yhdessä opettajan, kuraattorin ja koulunuorisotyöntekijän kanssa.
Koululla järjestetään kiusaamiskyselyt kaksi kertaa lukuvuoden aikana, syksyllä ja keväällä. Wilman kautta vastaukset välittyvät suoraan luokanopettajalle ja kuraattorille, jolloin esille tuleviin kiusaamistapauksiin voidaan puuttua.
Menettely kiusaamistapauksissa
Jos oppilas kertoo kotona tai havaitset kiusaamista koulussa, ota yhteyttä opettajaan tai kuraattoriin, jotta asiaan voidaan puuttua. Keskustele lapsesi kanssa kiusaamisesta, vaikka hän ei olisi kiusattu eikä kiusaisi muita. On tärkeä miettiä yhdessä lapsen kanssa, miten kannattaa toimia jos havaitsee kiusaamista omassa koulussa.
Lisätietoa KiVa Koulusta http://www.kivakoulu.fi/vanhemmille
Kouluterveydenhuolto
Kouluterveydenhoitaja
Kouluterveydenhuoltoon kuuluu oppilaan kasvun ja kehityksen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, huoltajien kasvatustyön tukeminen sekä oppilaan erityisen tuen tai tutkimusten tarpeen varhainen tunnistaminen ja tarvittaessa ohjaus jatkotutkimuksiin tai -hoitoon. Yhteistyö muiden opiskeluhuollon toimijoiden kanssa on tärkeä osa kouluterveydenhuoltoa.
Kouluterveydenhoitaja tekee oppilaille vuosittaiset terveystarkastukset, joista 1. ja 5. luokan terveystarkastukset ovat laajoja. Laajojen terveystarkastusten suorittamiseen osallistuvat terveydenhoitaja ja lääkäri. Vanhempien läsnäolo laajoissa tarkastuksissa on toivottavaa.
Raasakan koulun terveydenhoitaja Johanna Aution tavoittaa numerosta 040 804 2620. Hänen vastaanottonsa on Juhani Vuorisen koululla.
Takalon, Roikolan ja Märsylän koulujen terveydenhoitaja Jane Koivukosken tavoittaa numerosta 040 804 3286. Takalon koululla terveydenhoitajan vastaanotto on tiistaina ja torstaina.
Roikolan ja Märsylän koululla terveydenhoitaja käy kuukausittain erikseen ilmoittaminaan päivinä.
Voit olla yhteydessä kouluterveydenhoitajiin myös Wilman kautta.
Hammashoito koulupäivän aikana
Koulupäivien aikana tapahtuvista hammaslääkärikäynneistä olemme sopineet seuraavat pelisäännöt:
-
Hammaslääkärissä käynnit koulupäivän aikana eivät ole koulun toimintaa. Suun terveydenhuolto kuuluu terveyskeskuksen ja vanhempien vastuulle.
-
Lyhyiden, lähinnä jalan kuljettavien hammaslääkärimatkojen osalta koulu opastaa lapselle turvallisen reitin hammaslääkäriin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että opettaja varmistaa, että lapsi osaa mennä sinne yksin tai ryhmän mukana.
-
Jos lapsi lähtee kesken koulupäivän hammaslääkäriin, koululle tulee tiedottaa asiasta etukäteen.
Poissaoloon pyydetään lupa
Oppilaitten anomukset lisälomiin tulee tehdä kirjallisesti tai Wilman kautta hyvissä ajoin ennen ko. ajankohtaa luokan omalle opettajalle. Yli viiden päivän lomat myöntää rehtori, jos oma opettaja puoltaa anomuksen myöntämistä.
Jokaisen poissaolon syy tulee välittää opettajalle. Käytännössä se tapahtuu nopeimmin Wilman kautta.
Kuumeista/sairasta lasta ei saa lähettää kouluun. Sairauden jälkeen on suositeltavaa viettää vähintään yksi kuumeeton päivä kotona.
Kadonneet tavarat tai vaatteet
Jos lapselta katoaa jotakin, ilmoita siitä opettajalle. Löydetyt vaatteet ja kengät kootaan eteisen löytölaareihin, voit kysyä kadonneita tavaroita myös henkilökunnalta.
Lapsen nimi kengissä, käsineissä, takeissa, housuissa ja urheiluvälineissä auttaa kadonneen tavaran löytämisessä omistajalleen.
Oppilaan kännykän käyttö koulupäivän aikana
Koulu ei vastaa oppilaan rikkoutuneista henkilökohtaisista tavaroista, kuten kännykästä, jos kännykkä menee rikki tai katoaa koulupäivän aikana.
Matkapuhelin saa olla mukana äänettömänä tai sammutettuna repussa, mutta sitä saa käyttää vain opettajan luvalla.
Jos koulun kalustoa särkyy, ilmoita siitä opettajalle. Vahinkoja sattuu, mutta tahallaan aiheutetun vahingon on koti velvollinen korvaamaan ja hankkimaan uuden opetusvälineen tai kirjan kadotetun tilalle.
Oppilaalle vaihtoehtoiset tilaisuudet
Koululla järjestetään erilaisia retkiä, juhlia ja tapahtumia, jotka kuuluvat opetussuunnitelmaan ja joihin oppilaan tulee osallistua. Perusopetuslain mukaan koulussa voidaan järjestää myös tilaisuuksia, joihin osallistumisesta oppilaan huoltaja voi päättää esimerkiksi vakaumuksen perusteella. Näistä tilaisuuksista ilmoitetaan etukäteen koteihin ja vanhempien on ilmoitettava luokanopettajalle, jos oppilas ei osallistu näihin tilaisuuksiin. Tilaisuuden ajaksi oppilaalle järjestetään vaihtoehtoista toimintaa.
Kouluruokailu
Koulupäivän aikana tapahtuva ruokailu on osa opetustoimintaa, joka tukee oppilaan kasvua ja kehitystä ja auttaa jaksamaan koulutyössä. Oppilasta ohjataan terveelliseen ruokavalioon, hyviin ruokatapoihin sekä maistamaan tarjolla olevia ruokia ja salaattia.
Mikäli oppilaalla on erityisruokavalio, tulee siitä ilmoittaa suoraan ruokapalvelupäällikkö Sirpa Maliniemelle sähköpostilla [email protected]
Raasakan oppilaat ruokailevat klo 10.25 – 11.05 mukaan lukien välitunnin. Aamun toinen ja kolmas oppitunti pidetään yhteen.
Takalossa ruokaillaan porrastetusti 10.15-11.40. Luokkien ruokailuajat vaihtelevat päivittäin lukujärjestyksestä riippuen.
Oppilaille tarjotaan maksullista välipalaa aiempien lukuvuosien tapaan. Välipalalippujen lunastamisesta on tiedotettu Wilmassa koteja.
Oppilas voi myös ottaa kouluun oman välipalan, jos koulupäivä on pitkä. Tässä asiassa kannattaa sopia ”pelisäännöt” oppilaan oman luokanopettajan kanssa.
Koulukuljetukset ja pyöräily kouluun
Kuljetuksessa olevien oppilaiden tulee olla aamulla ajoissa pysäkillä. Mikäli kuljetusoppilaalla on koululla odotusta, järjestetään odotuksen valvonta koululla. Mikäli oppilas haetaan kotia omalla kyydillä, eikä käytä koulukuljetusta, ilmoita siitä koululle
iltapäiväkerhon puhelimeen Takalo puh. 044 4745588 tai Raasakka puh. 044 4745589.
Syyspimeillä heijastin olisi hyvä laittaa oppilaan takkiin tai reppuun, jotta oppilaat näkyisivät pimeälläkin muille tiellä liikkuville.
Jos lapsi tulee kouluun pyörällä, hänellä tulee olla pyöräilykypärä. Jos luokka lähtee pyöräretkelle, kaikilla tulee ehdottomasti olla pyöräilykypärät. Pyörässä tulisi olla valot ja heijastimet pimeän aikaan. Kouluun tullessa pyörä tulee laittaa sille varattuun pyörätelineeseen. Koulu on hankkimassa myös paksupyöräisille pyörille pyörätelineitä.
Takalon tuontiliikenteen huomioita
Mikäli tuotte lapsia kouluun omalla autolla, käyttäkää koulun edessä olevaa ympäriajettavaa saattoliikennetietä. Siinä pysäköinti on sallittu vain oppilaan autosta poistumisen tai autoon nousemisen ajaksi, ei pitempiaikaiseen pysäköintiin.
Taksit kulkevat koulun edessä olevan saattoliikennetien kautta. Linja-autot pysähtyvät Takalon koulun eteen.
Mikäli tuotte oppilasta kouluun omalla autolla, pyydämme erityistä valppautta samaan aikaan kouluun tulevien pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden huomioimiseksi koulun edessä olevalla risteysalueella. Pieni oppilas ei välttämättä osaa reagoida ja pysähtyä tarpeeksi nopeasti ohi ajaviin autoihin.
Raasakan liikenne
Raasakan koulualueen aamuisessa liikenteessä pyydetään erityistä valppautta. Oppilaan voi jättää Raasakan koululle tehdylle parkkipaikalle parkkipaikalle.
Linja-autot pysähtyvät Raasakassa koulukeskuksen pihalle.
Henkilökunta:
Takalo-Raasakan koulun rehtori Tarja Mäkelä.
Opettajat
1a Sari Jylhä, 1b Jaana Lastikka,2a Sari Jutila,
2b Minna Tuomikoski,3a Malla Huuki, 3b Amanda Väli-Korpi, 4a Elisa Karjalainen,4b Kirsi Kivelä, 5a Anna-Maija Suominen, 5b Anna Karsikas-Kuusisto, 6a Leena Yrjänä, 6b Kimmo Perkkiö.
Valmistava luokka Reeta Pahkala, En Leena Lokasaari, Ks Ari Kungas, Eo Heli Peltola , Eo Päivi Heikkinen , Eo Arja Kangas
Raasakka
1c Elina Ranta-Nilkku, 1d Maria Laakeri, 2c Riina Nurmimäki sij. Sanna Pajukoski, 2d Maija Lindholm, 3c Erja Koivisto, 3d Mari Ruuska, 4c Anidra Junttila, 5c Johanna Autio, 6c Harri Yli-Kotila
Eo Johanna Elonen, En Emmi Jokilehto, Ks Veli-Matti Kukkola, Ks Marjo Hyytinen, Ru Mika Kurvinen
Muut työntekijät:
koulunkäynninohjaajat: Takalo;Sini isokangas, Elina Huttunen,Veli-Pekka Perttula, Erja Fingerroos, Marjo-Kaisa Kukkola, Elina Lokasaari, Ella Toikkanen, Riikka Mäkelä Raasakka; Moona Isoniemi, Eeva Vihanta, Tiia Olkkola, Susanna Ylikangas, Lassi Yli-Kotila 10.10.2023 saakka.
Pikkutakalo; Virpi Jokela, Johanna Tilus, Miia Paavola, Mira Paasila, Sari Pentinmikko
koulunuorisotyöntekijä (hanke): Piia Koski-Vähälä
harrastuskoordinaattori (hanke): Elina Huttunen
Esiopetusryhmät:
Takalossa esikouluopettajina toimivat Satu Soini ja Karoliina Mäki-Leppilampi. Raasakan opettajina ovat Kaisa Lukkarila, Anne Niemi-Korpi ja Tea Rantala.
KANNUKSEN KOULUTOIMISTO
Asematie 1, 69100 KANNUS
Ma-Ke klo 8.00 – 16.00
To klo 8.00 – 17.00
Pe klo 8.00 – 15.00
Sivistystoimenjohtaja Leena Kivijakola
puh.044 4745 243
Toimistosihteeri Päivi Aho
puh. 044 4745 242
Lisätietoja koulutoimesta löydät osoitteesta: http://www.kannus.fi/opetus_ja_koulutus
Lisätietoja koulutoimesta löydät osoitteesta: http://www.kannus.fi/opetus_ja_koulutus
Pysyvät tiedotteet
Viimeaikaiset tiedotteet
Muita tiedotteita ei löytynyt.